Galerie Mokum

Zonder titel

description

Simon Adjiashvili

Simon Adjiashvili
Zonder titel, 2023
Acryl op doek
40 x 90 cm

Detail Description

Simon Adjiashvili is geboren in Tbilisi, Georgië. Hij behaalde zijn MFA aan de Tbilisi State Academy of Arts. Simon Adjiashvili had zijn eerste solotentoonstelling in Europa in 1993 bij Group 2 Gallery, Brussel.



Sindsdien had hij internationale solo- en groepstentoonstellingen in galeries en musea, waaronder M.L. de Boer Gallery, Gallery Borzo, Amsterdam; Francis van hoof Gallery, Antwerpen; The Israel Museum, Jeruzalem; Museum of Israeli Art, Ramat Gan.



De belangrijkste thema's van zijn recente werken zijn kamers, deuropeningen en andere architectonische fragmenten. Dror Burstein beschreef Adjiashvili's interieurs als "het vastleggen van een moment voordat ze werden verlaten, een moment voordat ze een herinnering werden; de laatste blik voordat iemand het licht uitdeed en de deur op slot deed. Het gevoel op het allerlaatste moment bij de kamer te staan, de deur nog open, scherpt de blik en geeft het een noodlottig gevoel. Paradoxaal genoeg herscheppen de schilderijen dit vluchtige laatste moment opnieuw. Sterker nog, ze herscheppen het steeds opnieuw en transformeren het tot een reeks momenten. Zo wordt, wat gezien had kunnen worden als het knipperen van een oog voor vertrek opgeschort, alsof de deur die op het punt stond achter je dicht te gaan vele deuren zijn geworden en het moment van vertrek is verlengd."



Adjiashvili vindt de clair-obscur traditie opnieuw uit in de hedendaagse schilderkunst, waarbij hij werkt met licht, ruimte en hun onderlinge fragmentatie op de grens van herkenning en herinnering. De nieuwste schilderijen die we graag presenteren, tonen dezelfde uitgebreide momenten die Burstein beschreef, maar creëren misschien in plaats van een stil vertrek het gevoel van een comeback, en tonen het kalme gevoel van een vertrouwde ruimte waar je terugkomt na een tijd te zijn weggeweest.

 

read more
Zonder titel

contact

Oudezijds Voorburgwal 334
1012 GM Amsterdam
Nederland

T 06 51 54 99 96
M 06 81 09 09 34

contact@galeriemokum.com
www.galeriemokum.com