Galerie Mokum

Figuratieve schilderkunst, vooral van Nederlandse bodem

Galerie Mokum is in 1962 opgericht en was toen de eerste en enige plek in Amsterdam waar realistische kunst werd getoond, verdedigd en gestimuleerd. Hiermee heeft Galerie Mokum een bepalende rol gespeeld in de ontwikkeling van Nederlandse naoorlogse realistische schilderkunst. Door het consequente beleid is Galerie Mokum ook nu nog toonaangevend op het gebied van figuratieve schilderkunst in Nederland. Naast veel Nederlandse schilders vertegenwoordigt Galerie Mokum ook een aantal gerenommeerde realisten uit het buitenland. Door dit brede aanbod streeft de galerie naar een kwalitatief hoogwaardige selectie.
De kunstenaars van Galerie Mokum beschikken over de kracht om hun visie op de wereld van vandaag te schilderen. In hun werk geven zij een spanningsveld weer, waarin de kijker de wereld herkent, maar die tegelijkertijd vragen oproept. Het herkenbare, waarbij de kunstenaar bewust dingen weglaat of toevoegt, zorgt voor een dialoog tussen de kijker en het schilderij. De kunstenaars vallen onder de noemer hedendaags- of nieuwe realisme. Opvallend is de enorme diversiteit binnen dit ogenschijnlijk strikte kader. De penseelvoering varieert van zeer fijn geschilderde schilderijen tot het met grote kwasten opgezette expressionistisch werk.
Zoals met alle kunst van hoge kwaliteit is ook hier de persoonlijke beeldtaal van de individuele kunstenaar datgene wat het werk uniek, kenmerkend en tijdloos maakt.

1

contact

Galerie Mokum

:)