HOOFDSponsor

Banque J. Safra Sarasin (Luxembourg) SA

J. Safra Sarasin is een internationale Private Bank opgericht in 1841, heeft haar hoofdkantoor in Zwitserland en is sinds 2019 trots hoofdsponsor van PAN Amsterdam. De bank is een familiebedrijf en duurzaamheid is een waarde die diepgeworteld is in de geschiedenis van de bank. Al meer dan 30 jaar geleden is J. Safra Sarasin begonnen met het evalueren van bedrijven met het oog op duurzaam beleggen. Naast duurzame beleggingsoplossingen kan J. Safra Sarasin, als kunstliefhebber, ook assisteren bij het afsluiten van gespecialiseerde (kunst)verzekeringen via de verzekeringsspecialisten van J. Safra Sarasin Brokerage in Londen.

Sponsoren & Partners

PAARDEKOOPER PRIVATE INSURANCE

Paardekooper Private Insurance biedt een totale verzekeringsoplossing voor de meer welgestelde particulier, de ondernemer (DGA) en zijn bedrijf. Wie mooie bezittingen heeft, bijvoorbeeld een villa, kunst, sieraden, een exclusieve auto, een vakantiewoning of divers onroerend goed bezit, wil een verzekeringsoplossing die daar goed op aansluit.

“Goed verzekeren kost geld, maar kan kapitalen schelen” Voor welgestelde particulieren is Paardekooper dé partner gespecialiseerd in het verzekeren van deze bezittingen. Onze filosofie sluit aan bij onze service. Wij geloven dat een duidelijke focus de sleutel is om onderscheidend te zijn én blijven. Het is onze overtuiging dat relaties het beste geholpen zijn wanneer zij worden geadviseerd over hun totale verzekeringssituatie. Dat is de oorsprong van ons totaalconcept. Wij geloven dat een persoonlijke relatie de kracht is achter een jarenlange samenwerking.  www.paardekooper.net

Het Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Het fonds is actief aanjager van het particulier initiatief, brengt partijen bij elkaar, geeft onafhankelijk advies over filantropie en zoekt samenwerkingsmogelijkheden. Vanuit het Cultuurfonds worden jaarlijks ruim 3.500 initiatieven ondersteund. Het Prins Bernhard Cultuurfonds beheert inmiddels meer dan 450 CultuurFondsen op Naam, van bevlogen particulieren, stichtingen of bedrijven – de moderne mecenassen - die samen met het Cultuurfonds projecten of personen uitkiezen die ze willen ondersteunen.

Prins Bernhard Cultuurfonds, de kunst van het geven.
www.cultuurfonds.nl

ASTON MARTIN HILVERSUM

Real Art on Wheels is gespecialiseerd in klassieke en bijzondere auto's. De werkzaamheden bestaan uit aan- en verkoop, restauratiemanagement en collectie advies. De focus ligt op het conserveren van originaliteit en authenticiteit. Sinds 1957.

Hotel L’Europe

De L'Europe staat bekend als een van de oudste hotels in het hart van Amsterdam. Met alle bekende culturele bezienswaardigheden op slechts een steenworp afstand, is het de perfecte luxe oase van comfort na een dag vol ontdekkingen. Het uitgebreide aanbod aan culinaire belevenissen is uniek. Het twee MICHELIN-sterren bewuste fine-dining restaurant Flore, de klassieke Franse Brasserie Marie, de authentieke Italiaanse Trattoria Graziella én de iconische Freddy's Bar zijn hier allemaal onder één dak te vinden.
De L’Europe nodigt gasten ook uit om haar nieuwste aanwinst te ontdekken: ’t Huys. Een plek waar Amsterdamse iconen van kunst, stijl en luxe samenkomen en de essentie van de stad in overvloed aanwezig is. De L’Europe Amsterdam is de ultieme vijf-sterren stadservaring.

Giscours Margaux

Vitra

VHOK

Koninklijke Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst in Nederland (Koninklijke VHOK), opgericht in 1911, is de oudste en tevens meest gerenommeerde vereniging van kunsthandelaren in Nederland.

Business partners

CODART

CODART is het wereldwijde netwerk van museumconservatoren van Nederlandse en Vlaamse kunst. Dankzij CODART is zichtbaar waar museale collecties Nederlandse en Vlaamse kunst zich precies bevinden en door wie ze worden beheerd. CODART ondersteunt de conservatoren in hun werk om de Nederlandse en Vlaamse kunst zichtbaarder en toegankelijker te maken voor een internationaal publiek en de kennis erover bij een breder publiek te vergroten. Om hen zo goed mogelijk voor hun vak te equiperen, verbindt en informeert CODART de conservatoren via www.codart.nl, brengt ze samen tijdens congressen, focusbijeenkomsten en studie reizen, en geeft ze een podium via online publicaties. Met deze activiteiten vorm CODART een interactief platform voor uitwisseling van expertise, kunstwerken, tentoonstellingen en personen.

The Friends of CODART Foundation is opgericht in 2007 ter ondersteuning van de activiteiten van CODART en om duurzame relaties te smeden tussen leden van CODART en particulieren en bedrijven met een passie voor de Oude Meesters. We bieden onze vrienden contact met een uniek wereldwijd netwerk van museumconservatoren. U kunt deel uitmaken van de Friends of CODART als Donor, Patron, Patron for Life of als Business Sponsor. Vind meer informatie over alle vormen van vriendschap en de voordelen op www.codart.nl/friends. Tijdens PAN organiseert de Friends of CODART Foundation op 25 november een speciale middag met als thema ‘CODART, Curators and Collectors’. We zien ernaar uit om u daar te ontmoeten!

I AMSTERDAM

De I amsterdam-website is de portal naar Amsterdam en biedt bezoekers alles wat ze moeten weten om te reizen, wonen, zaken doen en een breed scala aan culturele activiteiten in Amsterdam te ondernemen.
www.iamsterdam.com

TASCHEN

Het is 1980 opgerichte Taschen werd al snel synoniem voor het uitgeven van toegankelijke en eclectische publicaties. Hun selectie varieert van de betaalbare Basic Art-serie tot de zeer verzamelbare limited editions. Taschen doet er alles aan om de beste boeken ter wereld te maken voor elke budget en elk formaat, en beschouwt het als zijn missie om onafhankelijk, inclusief en inspirerend te publiceren: “The highbrow, the lowbrow, the stars, the strange and the sexy: we love it all!”

media partners

TABLEAU

Tableau Fine Arts Magazine: 
Al 43 jaar hét medium over fine arts en de kunstmarkt

Wat speelt er in de kunstwereld? Wie zijn de belangrijke en inspirerende kunstenaars en wat zijn belangrijke exposities, beurzen en evenementen?

Tableau biedt diepgaande informatie over hogere kunst en is op dat gebied een autoriteit. Met een ragfijn gevoel voor kwaliteit presenteert Tableau de mensen, beurzen, veilingen en exposities die ertoe doen, zowel in Nederland als in het buitenland. 

Tableau verbindt markten met elkaar: zowel zakelijke partijen als particulieren. 

APOLLO

Apollo, opgericht in 1925 en maandelijks gepubliceerd, is een van ’s werelds oudste en meest gerespecteerde tijdschriften over de beeldende kunsten. Het tijdschrift bespreekt alle domeinen binnen de kunstwereld, van oudheden tot hedendaags werk, en biedt diepgaande discussies over het laatste kunstnieuws; exclusieve interviews met ’s werelds grootste verzamelaars en kunstenaars; deskundige informatie over de markt, gezaghebbende begeleiding bij het verzamelen en recensies en previews van tentoonstellingen wereldwijd.

RESIDENCE

Residence is ook dit jaar weer aanwezig op PAN Amsterdam. Dit Nederlandse magazine is een internationale autoriteit op het gebied van interieur, design en kunst. Daarbij wordt bijzondere aandacht besteed aan luxe lifestyle, ambacht en duurzaamheid. Tijdens PAN Amsterdam viert de Residence-stand creatief vakmanschap. Op de beurs werken drie creatieve makers ter plaatse aan hun nieuwste ontwerpen in onze fysieke werkplaats, die vervolgens worden tentoongesteld. De stand hier omheen is door Loggere Wilpower ingericht in een prachtige interieur setting. Kom langs en laat je inspireren! Kijk voor meer informatie op residence.nl www.residence.nl

VIND MAGAZINE

Vind  magazine is hét publiekstijdschrift op het gebied van geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Met elk kwartaal 240 pagina’s vol diepgravende artikelen, fraai geïllustreerde verhalen, interessante interviews, boekennieuws, veilingrubriek en uitgebreide galerie-, beurzen- en tentoonstellingsagenda’s. 
 
Vind  is een uitgave van Uitgeverij PolderVondsten bv. 

COLLECT

Collect is een magazine voor kunstliefhebbers en verzamelaars. Collect besteedt onder andere aandacht aan de beste tentoonstellingen in binnen- en buitenland, neemt vaak een kijkje in Nederlandse galerieën, volgt trends op het vlak van kunst, antiek en design, en brengt uit eerste hand verslag uit van de wereld van veilingen en kunstbeurzen.
:)

MUSEUMTIJDSCHRIFT

Museumtijdschrift is hét blad voor de museumbezoeker, en verscheen voor het eerst in 1988. Het is informatief, actueel en verrassend en biedt een unieke mix uit het tentoonstellingsaanbod van kunst tot erfgoed en design. Bij ieder nummer komt een bijlage met de tentoonstellingsagenda van Nederland.

HET PAROOL

Het Parool is het enige op Amsterdam gerichte dagblad, dat voor het eerst publiceerde op 10 februari 1941 als verzetsblad tijdens de Duitse bezetting van Nederland. De naam betekent letterlijk ‘het wachtwoord’. Het Parool brengt dagelijks het laatste nieuws met duiding van redacteuren, achtergronden, columns, opinie, wetenschap, en recensies over kunst & cultuur.

Harper's Bazaar

Het Parool is het enige op Amsterdam gerichte dagblad, dat voor het eerst publiceerde op 10 februari 1941 als verzetsblad tijdens de Duitse bezetting van Nederland. De naam betekent letterlijk ‘het wachtwoord’. Het Parool brengt dagelijks het laatste nieuws met duiding van redacteuren, achtergronden, columns, opinie, wetenschap, en recensies over kunst & cultuur.