ARTITLEDcontemporary

Black Wolf, The Palms 2023

description

Dean West

Fotografie / Fine art archival pigment print achter Museumglas in een handgemaakte zwarte essenhouten lijst.

Detail Description

Dean West

Een breed scala aan omgevingen en karaktertypes wordt onderzocht in het werk van de in Florida gevestigde Dean West.

De in Australië geboren kunstenaar, die aan het Queensland College of Art studeerde, staat vooral bekend om zijn ingewikkelde en zeer geënsceneerde foto's die alledaagse gebeurtenissen buiten het bereik van de natuurlijke realiteit brengen.

Buitengewoon in hun toonbereik, digitale helderheid en artistieke visie, verbinden de zorgvuldig gechoreografeerde scènes, karakterstudies en atmosferische landschappen van West op krachtige maar synthetische wijze behoeften met verlangens en documentatie met uitvindingen.

Gepassioneerd en toegewijd aan de enorme mogelijkheden van digitale fotografie als zowel medium als cultureel tijdperk, putten Wests verhalen inspiratie uit de totale diversiteit die de beeldende kunst biedt.

Terwijl de tableaufotografie van Stan Douglas en Jeff Wall Wests begrip van fotografie als een vorm van hedendaagse communicatie informeert, bieden de schilderijen van David Hockney en Edward Hopper een duidelijke esthetische richting.

De fictieve filmwereld en de functionele taal van de reclame hebben ook duidelijk hun sporen nagelaten en hun eigen lessen geleerd.

Internationale merken hebben de visie van West omarmd via partnerschappen en belangrijke klanten zoals Disney, MTV, Bombay Sapphire en Fox Sports.

Erkend als een van Saatchi & Saatchi’s Top 100 Emerging Photographers, is West ook geëerd met Advertising Photographer of the Year bij de International Loupe Awards en de prestigieuze Arte Laguna Prize in Venetië, Italië.The Palms

Het The Palms project is een verzameling beelden en films van Dean West.

De werken, afkomstig uit Florida, bevatten afbeeldingen van lokale karakters, landschappen, tableauconstructies, portretten en korte films.

Pools en Palms en architectuur zijn bekende motieven op zijn foto's.

De The Palms serie is een diepere duik in de vele aspecten van de cultuur en het dagelijkse leven van Florida.

read more
Black Wolf, The Palms 2023

contact

Rogstraat 28
5373 AV Herpen
Nederland

M 06 47 12 18 00

info@artitledcontemporary.com
www.artitledcontemporary.com