Mandarin Mansion

Zeldzame objecten uit oude krijgersculturen.

Mandarin Mansion is opgericht door Peter Dekker in 2005. Hij is gespecialiseerd in antieke wapens en rustingen van onder andere China, de Himalayas, India, en Zuidoost Aziƫ. Een aantal van zijn persoonlijke interesses zijn de Manchu legers van China's Qing dynastie, Sinhalese wapens, Vietnamese wapens, en cross-culturele stukken die het product zijn van Aziatische maritime handelsnetwerken.

Over Peter
Zoals veel jonge jongens voelde Peter zich aanvankelijk aangetrokken door de romantische en heldhaftige verhalen uit oude krijgersculturen. Die romantiek van het zwaardgevecht was snel verdwenen toen hij via oude verslagen bekend raakte met de harde realiteit van zulke confrontaties, maar de fascinatie voor de antieke wapens bleef. In 2005 begon hij zijn eerste antieke wapens te kopen, onderzoeken, en verkopen. In 2016 besloot Peter full-time dealer te worden zodat hij zoveel mogelijk tijd kon doorbrengen met zijn geliefde objecten. Peter staat inmiddels bekend bij onderzoekers, verzamelaars en musea als een grondig researcher.

Waarom antieke wapens?
Een veelgehoorde vraag. Wapens toen en nu bevatten vaak de meest geavanceerde technologie waar een cultuur op dat moment toegang toe heeft. In de executie van antieke wapens vinden we fijn vakmanschap in verschillende materialen en uitingen van lokale kunstvormen. Ze werden gedragen als staussymbolen, hadden soms religieuze betekenis, en werden gezien door sommigen als symbolen van veiligheid en onafhankelijkheid. Om deze redenen kunnen antieke wapens de essentie van een cultuur dragen zoals weinig objecten dat kunnen.

1

contact

Mandarin Mansion

:)

selected artworks