34ste editie van PAN Amsterdam zeer succesvol verlopen

:)
Door de ruime opzet, de inspirerende presentatie en het mooie aanbod van meer dan honderd deelnemers is de 34ste editie van PAN Amsterdam bijzonder succesvol afgesloten. Er is veel verkocht. Naast particuliere verzamelaars hebben ook verschillende musea hun aanbod verrijkt. Zo heeft Museum Volkenkunde in Leiden twee schilderingen van Kawahara Keiga weten te bemachtigen bij Hotei Japanese Prints. Ook voor Fraeylemaborg in Slochteren was PAN Amsterdam een succes. Zij kochten een unieke zilveren Groninger kom van de hand van zilverspecialist Jacob J. Roosjen aan. Mark Grol, algemeen directeur PAN Amsterdam: "Gelukkig kon de beurs dit jaar doorgaan. Iedereen heeft zich aangepast en enorm van het eindresultaat genoten. Ondanks dat er dit jaar 25% minder bezoekers waren hebben er in totaal zo'n 29.000 kunstliefhebbers de beurs bezocht. Graag kijk ik alvast verder vooruit naar de 35ste editie van PAN Amsterdam die is gepland voor zondag 20 november tot en met zondag 27 november 2022."

Mark Grol, algemeen directeur van PAN Amsterdam: "Het was voor iedereen tot op het laatste moment ontzettend spannend of de beurs door kon gaan. Met de ruime opzet van de beurs hebben we goed kunnen anticiperen op de coronamaatregelen en hebben we met aangepaste openingstijden er samen met de deelnemers een groot succes van gemaakt. De verkopen zijn mede door het sterke en brede aanbod zeer goed verlopen. Naast particulieren verzamelaars hebben ook verschillende musea hun aanbod verrijkt met spectaculaire stukken."

Spectaculaire verkopen
PAN-dubutant Amsterdam Watch Company heeft op de beurs een polshorloge met 's werelds kleinste mechanische uurwerk verkocht. Dit Caliber 101 van Jaeger-leCoultre werd geïntroduceerd in 1929 en meet slechts 14 x 4,8 x 3,4 millimeter. Ondanks de miniscule afmetingen bestaat het uurwerk uit 98 onderdelen. Een vergelijkbaar horloge, met hetzelfde caliber, werd gedragen door Queen Elizabeth II tijdens haar kroning in 1953. Ook voor LAWRENCE STEIGRAD FINE ARTS uit New York was de beurs een groot succes. Het stuk 'Moeder met zoon en dochter, gesigneerd en gedateerd 1641, olie op paneel 111 x 147 cm' van kunstenaar DIRCK DIRCKSZ. SANTVOORT (Amsterdam 1609-1680) is verkocht aan een kunstliefhebber.
Ook Hotei Japanese Prints wist bijzondere stukken te verkopen. Een dubbel zesslags kamerscherm van Hiroshi Yoshida (1876-1950) is aangekocht door het Museum für Ostasiatische Kunst in Keulen en het Museum Volkenkunde te Leiden verrijkte haar collectie met twee schilderingen van de hand van Kawahara Keiga (1786-1860). Ook voor de Fraeylemaborg in Slochteren was PAN Amsterdam een succes. Met steun van de Vereniging Rembrandt en De Gerrit van Houten Stichting heeft Fraeylemaborg van zilverspecialist Jacob J. Roosjen een unieke zilveren Groninger kom kunnen verwerven. Het betreft een zeer vroege, gedeeltelijk vuurvergulde zilveren kom, vervaardigd door Doe Freese in 1610. Het pronkstuk is gegraveerd met vier alliantiewapens van Groninger families en de naam Fouwel Rengers Dochter Ten Post A(nn)o 1610. Janknegt Gallery heeft namens het HVA Cultuurfonds de bijzondere opdracht gekregen om het beeld 'ZIT' van Erik Buijs te laten uitvergroten naar 3 meter breed. Het beeld zal door het HVA Cultuurfonds worden geschonken aan de gemeente Ede voor de door hen geïnitieerde stadsbeelden tuin in het centrum van Ede.