Main Sponsor

J. Safra Sarasin is een internationale Private Bank opgericht in 1841, heeft haar hoofdkantoor in Zwitserland en is sinds 2019 trots hoofdsponsor van PAN Amsterdam. De bank is een familiebedrijf en duurzaamheid is een waarde die diepgeworteld is in de geschiedenis van de bank. Al meer dan 30 jaar geleden is J. Safra Sarasin begonnen met het evalueren van bedrijven met het oog op duurzaam beleggen. Naast duurzame beleggingsoplossingen kan J. Safra Sarasin, als kunstliefhebber, ook assisteren bij het afsluiten van gespecialiseerde (kunst)verzekeringen via de verzekeringsspecialisten van J. Safra Sarasin Brokerage in Londen.

Sponsors

PRINS BERNHARD CULTUURFONDS

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Het fonds is actief aanjager van het particulier initiatief, brengt partijen bij elkaar, geeft onafhankelijk advies over filantropie en zoekt samenwerkingsmogelijkheden. Vanuit het Cultuurfonds worden jaarlijks ruim 3.500 initiatieven ondersteund. Het Prins Bernhard Cultuurfonds beheert inmiddels meer dan 450 CultuurFondsen op Naam, van bevlogen particulieren, stichtingen of bedrijven – de moderne mecenassen - die samen met het Cultuurfonds projecten of personen uitkiezen die ze willen ondersteunen.

Prins Bernhard Cultuurfonds, de kunst van het geven

www.cultuurfonds.nl

PAARDEKOOPER PRIVATE INSURANCE

Paardekooper Private Insurance biedt een totale verzekeringsoplossing voor de meer welgestelde particulier, de ondernemer (DGA) en zijn bedrijf. Wie mooie bezittingen heeft, bijvoorbeeld een villa, kunst, sieraden, een exclusieve auto, een vakantiewoning of divers onroerend goed bezit, wil een verzekeringsoplossing die daar goed op aansluit.

“Goed verzekeren kost geld, maar kan kapitalen schelen” Voor welgestelde particulieren is Paardekooper dé partner gespecialiseerd in het verzekeren van deze bezittingen. Onze filosofie sluit aan bij onze service. Wij geloven dat een duidelijke focus de sleutel is om onderscheidend te zijn én blijven. Het is onze overtuiging dat relaties het beste geholpen zijn wanneer zij worden geadviseerd over hun totale verzekeringssituatie. Dat is de oorsprong van ons totaalconcept. Wij geloven dat een persoonlijke relatie de kracht is achter een jarenlange samenwerking.

www.paardekooper.net/

RUINART

The House of Ruinart is unlike any other. It was the first established House of champagne in 1792 and inspired by the intuition of a monk well ahead of his time.

Chardonnay is the very soul of Ruinart. The grape, mainly harvested from the Côte des Blancs and Montagne de Reims terroirs, is at the heart of all our cuvées.
 

For more information you can visit our website
https://www.ruinart.com/en-us

Business partners

I AM AMSTERDAM

The I amsterdam website is the portal to Amsterdam, providing visitors with everything they need to know to travel, live, do business and take in a wide variety of cultural activities in Amsterdam.
www.iamsterdam.com

TASCHEN

Het is 1980 opgerichte Taschen werd al snel synoniem voor het uitgeven van toegankelijke en eclectische publicaties. Hun selectie varieert van de betaalbare Basic Art-serie tot de zeer verzamelbare limited editions. Taschen doet er alles aan om de beste boeken ter wereld te maken voor elke budget en elk formaat, en beschouwt het als zijn missie om onafhankelijk, inclusief en inspirerend te publiceren: “The highbrow, the lowbrow, the stars, the strange and the sexy: we love it all!”

REAL ART ON WHEELS

Hotel L’Europe

De L'Europe staat bekend als een van de oudste hotels in het hart van Amsterdam. Met alle bekende culturele bezienswaardigheden op slechts een steenworp afstand, is het de perfecte luxe oase van comfort na een dag vol ontdekkingen. Het uitgebreide aanbod aan culinaire belevenissen is uniek. Het twee MICHELIN-sterren bewuste fine-dining restaurant Flore, de klassieke Franse Brasserie Marie, de authentieke Italiaanse Trattoria Graziella én de iconische Freddy's Bar zijn hier allemaal onder één dak te vinden.
De L’Europe nodigt gasten ook uit om haar nieuwste aanwinst te ontdekken: ’t Huys. Een plek waar Amsterdamse iconen van kunst, stijl en luxe samenkomen en de essentie van de stad in overvloed aanwezig is. De L’Europe Amsterdam is de ultieme vijf-sterren stadservaring.

HILTON AMSTERDAM

Alive with Originality.

Discover Hilton Amsterdam , the perfect base for both business and pleasure – Within walking distance of the museum square, close to the RAI congress centre and 15-minute drive away from Schiphol Airport. Once you have explored all the city has to offer, step inside Hilton's iconic hotel for a warm welcome and a rich heritage of captivating stories. Of all fascinating tales it has to tell, Hilton Amsterdam is probably best known for being the home of the famous John Lennon and Yoko Ono bed in for peace in 1969.

Hilton Amsterdam is alive with style, character and originality.

Pure Luxe

media partners

TABLEAU

Tableau Fine Arts Magazine: Al 43 jaar hét medium over fine arts en de kunstmarkt

Wat speelt er in de kunstwereld? Wie zijn de belangrijke en inspirerende kunstenaars en wat zijn belangrijke exposities, beurzen en evenementen?

Tableau biedt diepgaande informatie over hogere kunst en is op dat gebied een autoriteit. Met een ragfijn gevoel voor kwaliteit presenteert Tableau de mensen, beurzen, veilingen en exposities die ertoe doen, zowel in Nederland als in het buitenland.

Tableau verbindt markten met elkaar: zowel zakelijke partijen als particulieren.

COLLECT

Apollo, opgericht in 1925 en maandelijks gepubliceerd, is een van ’s werelds oudste en meest gerespecteerde tijdschriften over de beeldende kunsten. Het tijdschrift bespreekt alle domeinen binnen de kunstwereld, van oudheden tot hedendaags werk, en biedt diepgaande discussies over het laatste kunstnieuws; exclusieve interviews met ’s werelds grootste verzamelaars en kunstenaars; deskundige informatie over de markt, gezaghebbende begeleiding bij het verzamelen en recensies en previews van tentoonstellingen wereldwijd.

RESIDENCE

Residence will again be present at PAN Amsterdam this year. This Dutch magazine is an international authority in the field of interior, design and art. Within this, special attention is paid to luxury lifestyle, craft and sustainability. During PAN Amsterdam, the Residence stand celebrates creative craftsmanship. At the fair, three creative makers will work on site on their latest designs in our physical workshop, which will then be exhibited. The stand around this is furnished by Loggere Wilpower in a beautiful interior setting. Come by and be inspired! For more information, visit residence.nl www.residence.nl

VIND MAGAZINE

Vind magazine is hét publiekstijdschrift op het gebied van geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Met elk kwartaal 240 pagina’s vol diepgravende artikelen, fraai geïllustreerde verhalen, interessante interviews, boekennieuws, veilingrubriek en uitgebreide galerie-, beurzen- en tentoonstellingsagenda’s.

Vind is een uitgave van Uitgeverij PolderVondsten bv.

COLLECT

Collect is een magazine voor kunstliefhebbers en verzamelaars. Collect besteedt onder andere aandacht aan de beste tentoonstellingen in binnen- en buitenland, neemt vaak een kijkje in Nederlandse galerieën, volgt trends op het vlak van kunst, antiek en design, en brengt uit eerste hand verslag uit van de wereld van veilingen en kunstbeurzen.
:)

MUSEUMTIJDSCHRIFT

Museumtijdschrift is hét blad voor de museumbezoeker, en verscheen voor het eerst in 1988. Het is informatief, actueel en verrassend en biedt een unieke mix uit het tentoonstellingsaanbod van kunst tot erfgoed en design. Bij ieder nummer komt een bijlage met de tentoonstellingsagenda van Nederland.

HET PAROOL

Het Parool is het enige op Amsterdam gerichte dagblad, dat voor het eerst publiceerde op 10 februari 1941 als verzetsblad tijdens de Duitse bezetting van Nederland. De naam betekent letterlijk ‘het wachtwoord’. Het Parool brengt dagelijks het laatste nieuws met duiding van redacteuren, achtergronden, columns, opinie, wetenschap, en recensies over kunst & cultuur.