Museum Kranenburgh

Museum voor moderne en hedendaagse kunst

Museum Kranenburgh in Bergen, uniek gelegen op de grens van bos, duin en strand, toont moderne en hedendaagse kunst. Het museum is een belangrijke drager van de culturele identiteit van het kunstenaarsdorp Bergen en zijn omgeving. Naast de kunst van de Bergense School presenteert het museum spraakmakende tentoonstellingen rondom actuele thema’s en een uitgebreid bezoekersprogramma.

Museum Kranenburgh beheert een omvangrijke collectie kunst van 1900 tot heden. De kern hiervan wordt gevormd door werken van de Bergense School. Topstukken van onder meer Leo Gestel, Jan Sluijters, Charley Toorop, Gustave de Smet en Matthieu Wiegman maken deel uit van de collectie.

Tijdens de PAN Amsterdam presenteert Museum Kranenburgh zijn tentoonstellings- en publieksprogramma 2023-2024. Naast schilderijen van o.a. Leo Gestel (NL, 1881-1941) en Matthieu Wiegman (NL, 1886-1971) toont het museum enkele intrigerende weefsels van plantenwortels van kunstenaar Diana Scherer (DE, 1971). In Kranenburgh is momenteel haar solotentoonstelling Farming Textiles (t/m 10 mrt 2024) te zien. Van fotograaf Cuny Janssen (NL, 1975) presenteert het museum een aantal landschappen. Familieportretten, landschappen en stillevens van haar worden momenteel tentoongesteld in Kranenburgh onder de titel The Binding Factor (t/m 10 mrt 2024).

0