Rademakers Gallery

Contemporary art, photography, textile art & design

description

ART & DESIGN COMBINED

Tijdens PAN Amsterdam presenteert Rademakers Gallery cross-overs tussen kunst en design. Verschillende kunstenaars uit onze galerie zijn niet gebonden aan één specifiek medium, categorie of ambacht. Ze zijn zowel kunstenaar als ontwerper. Ze maken kunst die gezien kan worden als design en vice versa.

Pien Rademakers toont in haar booth 11 hoe mooi kunst en design gecombineerd kunnen worden en gelijkwaardig gewaardeerd zouden moeten worden. Schilderkunst, sculptuur, design, textielkunst en fotografie – al deze kunstvormen kun je terugvinden in Rademakers Gallery. ‘Ik geloof niet in hokjes en vind dat een kast ook kunst kan zijn,’ vertelt Pien. De combinatie zorgt juist voor spanning; de verschillende media dagen elkaar uit en versterken elkaar. De visie van de galerie is hiervoor ook zeer geprezen in binnen- en buitenland en beloont met een uitnodiging voor de prestigieuze kunstbeurs Design Miami Basel. ‘Dit jaar kunnen we helaas niet meedoen vanwege de riskant hoge coronabesmettingen in Miami, maar volgend jaar zie je ons daar zeer zeker verschijnen!’, vertelt Pien enthousiast.

Naast de combinatie van art en design is Rademakers Gallery ook bekend van de hoeveelheid vrouwelijke kunstenaars die vertegenwoordigd worden. Op de PAN Amsterdam toont de galerie daarom ook veel vrouwelijke kunstenaars, waaronder de bekende vrouwelijke ontwerper Kiki van Eijk. Kiki exposeerde het afgelopen jaar bijvoorbeeld in het Textielmuseum in Tilburg en is internationaal bekend. De kunstenaar/designer houdt eveneens niet van hokjes - ze maakt wandkleden, spiegels, glaskunst, klokken en sculpturen – en houdt niet vast aan één medium. We tonen de female artists Sebiha Demir, Joana Schneider, Beppe Kessler en Florentijn de Boer en dit jaar hebben Natasja Alers, Bregje Sliepenbeek, Jessi Strixner en Nina Ekmann hun primeur op de PAN. Natasja met haar sensuele keramieke werken, Bregje met mobiles van ijzerdraad, Jessi met houten sculpturen en Nina met een natuurlijke textiel installatie.

Daarnaast is hergebruik en het duurzaam produceren van kunst voor ook zeer belangrijk voor Rademakers Gallery. De Colonel Desk van Diederik Schneemann is hier een mooi voorbeeld van. Diederik gebruikt verzamelde en hergebruikte sigarenbandjes en luciferdoosjes in zijn ontwerpen, zodat het een uniek design- ofwel kunststuk wordt. Ook Sebiha Demir, die dierensculpturen maakt van oude kogelhulzen, werkt duurzaam. Evenals Joana Schneider, die haar werk uit oude visserstouwen en draad van PET-flesjes gebruikt.


PAN Amsterdam - Booth 11 – 14-21 november 2021
Rademakers Gallery - KNSM-Laan 291 - info@rademakersgallery.com

1

contact

Rademakers Gallery

:)