Rademakers Gallery

Art | Design | Textile | Jewellery

:)

Rademakers Gallery

ART & DESIGN COMBINED

Tijdens PAN Amsterdam presenteert Rademakers Gallery cross-overs tussen kunst en design. Verschillende kunstenaars uit onze galerie zijn niet gebonden aan één specifiek medium, categorie of ambacht. Ze zijn zowel kunstenaar als ontwerper. Ze maken kunst die gezien kan worden als design en vice versa.

Pien Rademakers toont in stand 3 hoe mooi kunst en design gecombineerd kunnen worden en gelijkwaardig gewaardeerd zouden moeten worden. Kunst, design, textielkunst en juwelen – al deze kunstvormen kun je terugvinden in Rademakers Gallery. ‘Ik geloof niet in hokjes en vind dat een kast ook kunst kan zijn,’ vertelt Pien. Deze combinatie zorgt juist voor spanning; de verschillende media dagen elkaar uit en versterken elkaar.

Naast de combinatie van art en design is Rademakers Gallery ook bekend van de hoeveelheid vrouwelijke kunstenaars die vertegenwoordigd worden. Zoals Joana Schneider, die geen onbekende is op PAN Amsterdam. Ze creëert installaties en sculpturale werken waarbij ze arbeidsintensieve traditionele technieken van Nederlandse ambachtsmensen combineert met materialen als afgedankte visserstouwen en garens van gerecyclede PET-flessen. Andere female artists die getoond worden zijn Sebiha Demir, Florentijn de Boer, Jessi Strixner, Simone Post, Cathalijn Wouters en nieuw dit jaar zijn Yamuna Forzani, Mel Chan, Jhonie van Boeijen, Chris rijk, Sangmin Oh, Satyendra hun primeur op de PAN.

PAN Amsterdam | Booth 3 | 18-26 november 2023
KNSM Laan 291 1019 LE Amsterdam

selected artworks