Frides Laméris Kunst- en Antiekhandel vof

Glas, keramiek, objets de collection

description

De collectie van Frides Laméris is, ondanks de specialisatie, veelzijdig. Het Romeinse glas met zijn subtiele kleuren is heel anders dan het kleurloze Venetiaanse glas met elegante vormen of de feestelijke glans van het achttiende-eeuwse kristal. Er is Chinees blauw-wit porselein uit de zeventiende en achttiende eeuw en een collectie tegels uit Nederland, maar ook exemplaren uit bijvoorbeeld Spanje en Syrië. Daarnaast is er altijd een kleine collectie objets d’art.

De zaak is een familiebedrijf. Hij werd opgericht door Frides Laméris en Trudy Laméris-Essers in 1963 aan de Prinsengracht 801. In 1964 verhuisde de zaak naar het huidige pand in de Nieuwe Spiegelstraat 55. Nu wordt de winkel gerund door de drie kinderen Kitty, Anna en Willem, respectievelijk werkzaam sinds 1993, 1994 en 2003.
Frides Laméris overleed in 2003. Het echtpaar Laméris was jarenlang expert bij het AVRO- programma ‘Tussen Kunst en Kitsch’ op de gebieden glas en porselein. Sinds 2006 nemen Anna en Kitty Laméris deel aan ‘Tussen Kunst en Kitch’ als deskundigen op het gebied van glas en tegels.

1

contact

Frides Laméris Kunst- en Antiekhandel vof

:)