Heutink Ikonen

Ikonen

description

Bijna vijftien jaar geleden besloten wij, Joost Heutink en Liesbeth van Es, om onze passie voor ikonen vorm te geven in een eigen galerie, Heutink Ikonen.

Inmiddels bieden wij een constante, kwalitatief zeer hoogwaardige, interessante en gevarieerde collectie antieke ikonen. We besteden niet alleen veel aandacht en zorg aan onze collectie, maar ook aan onze expertise. Inmiddels is Liesbeth geen vennoot meer in de galerie, maar werkt ze als conservator bij het Ikonenmuseum Kampen en Museum Helmantel. Voor Heutink Ikonen verzorgt ze nog wel het onderzoek en de omschrijving van de objecten.

Sinds 2021 is Justus Heutink in het bedrijf getreden. Hij werkt naast zijn studie Econometrie graag met Joost aan de collectie en houdt zich met name bezig met de collectie metalen ikonen.

Onze collectie bestaat onder meer uit een groot aantal houten kerk- en huisikonen, waaronder voorstellingen van Maria, feestdagenikonen, Christusikonen, engelen op ikonen en Heiligenafbeeldingen. Er zijn ook reisikonen, feestdagenvierluiken en met enige regelmaat Byzantijnse en Koptische kruizen.

1

contact

Heutink Ikonen

:)