Roberto Payer volgt Joop van Caldenborgh op als President Commissaris PAN Amsterdam

:)

25 november 2015

Vanmorgen is Roberto Payer tijdens een bijeenkomst op PAN Amsterdam benoemd als de nieuwe President Commissaris van deze Nederlandse kunstbeurs. De van oorsprong Italiaanse, maar al geruime tijd in Nederland woonachtige hotelier volgt daarmee Joop van Caldenborgh op die deze positie zeven jaar heeft bekleed.

Chief Executive Officer van TEFAF en Algemeen Directeur van PAN Amsterdam, Patrick van Maris: “PAN is een prachtige beurs met enorm veel potentie, voor Nederland en voor Amsterdam in het bijzonder. De aanstelling van Roberto Payer betekent een continuering van de weg die we met de visie en daadkracht van Joop van Caldenborgh zijn ingeslagen. Roberto’s aanstekelijk enthousiasme, uitmuntend gevoel voor kwaliteit, liefde voor kunst en betrokkenheid met de stad Amsterdam maakten hem voor ons de gedroomde kandidaat President Commissaris. Ik ben er buitengewoon blij mee dat hij besloten heeft deze positie te aanvaarden en kijk er naar uit om met hem en de overige bestuursleden verder te bouwen aan de toekomst van PAN. In de korte tijd die ik inmiddels bij de organisatie van dit evenement betrokken ben, heb ik gezien hoe belangrijk het is zaken pragmatisch en doortastend te benaderen zonder in te boeten op kwaliteit en effect. Roberto Payer heeft in het Hilton en recentelijk met de opening van het Waldorf Astoria bewezen dat hij deze kunst als geen ander beheerst.”

Roberto Payer: ”PAN is een feest. Kunst kopen is voor mij een één-tweetje tussen mijn ogen en mijn hart. De betrouwbaarheid en deskundigheid van de handelaren staan (dus?) voorop. Ik geniet van de expertise en bevlogenheid van de handelaren en galeristen op PAN Amsterdam. Elk jaar valt er weer wat nieuws te ontdekken en te leren. Het is PAN gelukt om door de jaren heen het meest constante podium te blijven bieden voor de Nederlandse kunsthandel. Daar heb ik diepe bewondering voor. Ik kijk er naar uit om mee te denken over de uitdagingen van deze tijd om kunst op een transparante en toegankelijke manier letterlijk en figuurlijk te laten schitteren en de Nederlandse kunsthandel een duurzaam toekomstperspectief te bieden. Dit alles met als ultiem doel in Nederland de liefde voor kunst van alle tijden te laten groeien en bloeien.”

Lees het volledige persbericht