PAN Amsterdam, grootste kunstbeurs van het jaar; inspirerende editie met 18 nieuwe deelnemers

7/12/2021

Persbericht PAN Amsterdam 8-7-2021   :)

PAN AMSTERDAM: KUNST, ANTIEK & DESIGN
14 tot en met 21 november 2021

Van zondag 14 tot en met zondag 21 november vindt de 34ste editie van de kunst, design en antiekbeurs PAN Amsterdam in de RAI Amsterdam plaats. De nationale kunstbeurs PAN Amsterdam biedt een uiterst hoogwaardig en veelzijdig aanbod van meer dan 110 deelnemers. Deze kunst-, design- en antiekhandelaren vertegenwoordigen de top van de branche in Nederland. Met ervaren oudgedienden zoals A. Aardewerk Antiquair Juwelier, Kunsthandel P. de Boer en BorzoGallery, en enthousiaste nieuwe deelnemers zoals Bildhalle, Willem Baars Projects en St1 gallery. Ook zijn er een aantal buitenlandse tophandelaren op de eclectische PAN-beurs aanwezig.

Mark Grol, Algemeen Directeur PAN Amsterdam: “Na een ongekend succesvolle beurs in 2019, en een jaar van reflectie in 2021 kijken wij samen met de handelaren met een positieve blik vooruit. Vol energie en vertrouwen in de toekomst. De veerkracht en flexibiliteit van de gehele cultuurbranche is de afgelopen periode gebleken. De Belgische kunsthistoricus Paul Dujardin noemt kunst het vaccin in het post-coronatijdperk. Wij zijn dan ook verheugd te kunnen aankondigen dat voormalig artistiek leider en directeur van De Nederlandse Opera Pierre Audi het campagnebeeld voor de aankomende editie van PAN Amsterdam zal ontwikkelen in samenwerking met fotografenduo Maria Bodil.”

“Steeds meer mensen zijn op zoek naar betekenisvolle momenten én investeringen. Ze willen niet langer sec kopen, maar juist zich verdiepen en laten inspireren. Een behoefte die wij met een divers aanbod aan kunst, antiek en design en een gevarieerde randprogrammering op de aankomende PAN Amsterdam graag vervullen. Wij kijken ernaar uit om samen met onze partners en deelnemers een uitzonderlijke, inspirerende editie neer te zetten.”

Sponsoren
De Zwitserse bank J. Safra Sarasin (Luxembourg) SA is de hoofdsponsor van de aankomende editie en zal tijdens de beurs een uitgebreid programma bieden. Ook Paardekooper is dit jaar sponsor van de beurs. In het Business Paviljoen worden dit jaar o.a. Taschen, FloatScans en Snippe Projecten verwelkomd.

Pers
Zaterdag 13 november opent PAN Amsterdam haar deuren exclusief voor pers en genodigden. Pers is van harte welkom en kan zich aanmelden via Evi Boits, evi@coebergh.nl. Meer info over het programma en openingstijden volgt spoedig. Het volledige persbericht is hierboven te downloaden.

Over PAN Amsterdam
Tijdens PAN Amsterdam - in 1987 door 6 vooraanstaande Nederlandse kunstliefhebbers opgericht - tonen meer dan 100 kunsthandelaren, antiquairs en galeriehouders hun beste stukken op het gebied van kunst, antiek en design. Deze, vooral Nederlandse, beursdeelnemers staan garant voor een veelzijdig, hoogwaardig en internationaal kunstaanbod, dat 5.000 jaar kunstgeschiedenis omvat en steeds door zo'n 40.000 bezoekers - kunstkopers én liefhebbers - wordt bewonderd. Een team van 80 onafhankelijke keurmeesters tekent voor de kwaliteit van het aanbod. De eerstvolgende editie vindt plaats van 13 (opening) tot en met 21 november 2021.