Mia Karlova Galerie

Hedendaagse kunst, collectible design, functionele sculptuur

:)

Mia Karlova Galerie

Mia Karlova Galerie geeft podium aan functionele sculpturen en brengt een interessante selectie aan internationale hedendaagse kunstenaars en productontwerpers. Er wordt werk in verschillende genres gepresenteerd, dat als gemene deler een emotionele uitstraling heeft.

Functionele sculpturen trekken steeds meer aandacht van kunstverzamelaars. Deze vorm van kunst neemt een originele positie in. Door het ontwerp en materiaalgebruik bieden deze items tijdens interactie een bijzondere ervaring. De waardering is niet alleen visueel: het vraagt ook om het tastbaar, functioneel en emotioneel, fysiek ervaren van deze werken.

Gesticht in 2020 door interieurontwerper en curator Mia Karlova, zoekt de gelijknamige Mia Karlova Galerie naar een vorm van dialoog tussen kunst en design. Gepresenteerde werken zijn uniek of gecreƫerd in gelimiteerde edities.

De tentoongestelde op PAN Amsterdam collectie onderzoekt de groeiende mogelijkheden voor het collectible design. Wij verzamelen deze objecten omdat wij daarin een weerspiegeling vinden van onze waarden, smaak en emoties. Die is ontstaan door de bredere transformatie van onze gewoontes en omgeving. Zoals in de hedendaagse kunst, is het onderzoeken van het concept achter een bijzondere kunstwerk een belangrijke deel geworden in het ontdekken van een object; het kan de lagen onthullen van een diepere betekenis, en dat brengt ons naar een ander niveau van waardering.
Prinsengracht 510 O 1017KH Amsterdam

selected artworks