Rademakers Gallery

Art | Design | Textile | Jewellery

ART & DESIGN COMBINED

Tijdens PAN Amsterdam presenteert Rademakers Gallery cross-overs tussen kunst en design. Verschillende kunstenaars uit onze galerie zijn niet gebonden aan één specifiek medium, categorie of ambacht. Ze zijn zowel kunstenaar als ontwerper. Ze maken kunst die gezien kan worden als design en vice versa.

Pien Rademakers toont in haar booth 3 hoe mooi kunst en design gecombineerd kunnen worden en gelijkwaardig gewaardeerd zouden moeten worden. Kunst, design, textielkunst en juwelen – al deze kunstvormen kun je terugvinden in Rademakers Gallery. ‘Ik geloof niet in hokjes en vind dat een kast ook kunst kan zijn,’ vertelt Pien. De combinatie zorgt juist voor spanning; de verschillende media dagen elkaar uit en versterken elkaar. De visie van de galerie is hiervoor ook zeer geprezen in binnen- en buitenland en beloont met deel name aan de prestigieuze kunstbeurs Design Miami/ Basel.‘

Naast de combinatie van art en design is Rademakers Gallery ook bekend van de hoeveelheid vrouwelijke kunstenaars die vertegenwoordigd worden. Zoals Joana Schneider, ze is geen onbekende op PAN Amsterdam. De kunstenaar en materiaalonderzoeker creëert installaties en sculpturale werken waarbij ze arbeidsintensieve traditionele technieken van Nederlandse ambachtsmensen combineert met materialen als afgedankte visserstouwen en garens van gerecyclede PET-flessen. Andere female artists die je kunt verwachten zijn Sebiha Demir, Studio Irma, Jessi Strixner en dit jaar hebben Simone Post, Leonie Schneider, Tweek-Eek, Studio Sampat, Supertoys Supertoys hun primeur op de PAN.

Verantwoord materiaal gebruik is ook zeer belangrijk voor Rademakers Gallery. Sebiha Demir, die dierensculpturen maakt van oude kogelhulzen, ook de eerder genoemde Joana Schneider, die haar werk uit oude visserstouwen en draad van PET-flesjes gebruikt.

PAN Amsterdam | Booth 3 | 20-27 november 2022

1

contact

Rademakers Gallery

:)

selected artworks