Galerie Fontana

Hedendaagse kunst

Galerie Fontana vertegenwoordigt een duidelijk scala aan kunstenaars door middel van een veelvoud aan praktijken. De galerie is opgericht in 2011 en is permanent gevestigd aan de Lauriergracht, Amsterdam. Met een openheid voor alle media omvat de tentoongestelde inhoud schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, installatie en videokunst met een focus op opkomende praktijken. We proberen verschillende kunstenaarsposities te laten zien, geleid door open en transparante principes. We onderhouden een sterke persoonlijke band met het kunstwerk en de kunstenaars. Internationaal van aard, de exposerende kunstenaars van Galerie Fontana handhaven een hoog niveau van vakmanschap en materiaalgebruik, binnen een hedendaags discours.

Naast galerieshows zijn onze voornaamste bestaansreden tijdelijke projecten en pop-up tentoonstellingen. We hebben bezette en gedeelde ruimtes in Amsterdam, Berlijn, Brussel en Parijs. In het verleden organiseerde Galerie Fontana een grote groepstentoonstelling in het centrum van Brussel aan de Louizalaan, waar we een gebouw van 8 verdiepingen vulden met al onze belangrijkste kunstenaars. Wij zijn aanwezig geweest op de internationale kunstbeurzen zoals Art Rotterdam, Unseen, Positions Berlin, Ballroom Antwerp, Photo Basel, YIA Art Brussels, YIA Paris en YIA Art Basel. In de zomer van 2015 exposeerden we het werk van de bekende Nederlandse fotograaf Jan Banning tijdens de 56e Biƫnnale van Venetiƫ.

Onze ambitie is om via kunstgerelateerde projecten over de hele wereld interessante mensen bij elkaar te brengen en verschillende netwerken samen te voegen. We vertegenwoordigen zowel jonge opkomende artiesten, zoals Max Kraanen, Simone Hoang en Ilanit Illouz, als gevestigde namen, zoals Claudy Jongstra, Carolein Smit, Jan Banning, Ronny Delrue, Robert Polidori, Jehoshua Rozenman, kunstenaarsduo Feipel & Bechameil en Marchand & Meffr.

1

contact

Galerie Fontana