Wat zijn Hearts & Arrows geslepen diamanten?

:)

Hearts & Arrows (H&A) diamanten zijn perfect geslepen diamanten. Wanneer zij met een speciale kijker worden bekeken, zijn er acht hartjes vanaf de onderkant (paviljoenzijde) en acht pijlen vanaf de bovenkant (kroonzijde) waarneembaar. Deze diamanten zijn ongeëvenaard in schoonheid, precisie en de perfectie van het slijpsel. H&A diamanten beschikken over een fenomenale schittering, waardoor ze groter en witter lijken dan andere diamanten van dezelfde grootte. Het Hearts & Arrows patroon is alleen zichtbaar in briljanten met specifieke proporties en symmetrie. Wanneer deze in harmonie zijn is het resultaat adembenemend.

De oorsprong van Hearts & Arrows ligt in Japan, waar dit slijpsel bij toeval werd ontdekt. In 1988 patenteerde Kinsaku Yamashita een kijker waarmee het specifieke H&A patroon kan worden waargenomen. Deze kijker was eerder ontworpen om de verkoop van de EightStar of Apollo 8 diamanten te ondersteunen. Yamashita registreerde bovendien de term Hearts & Arrows. 

Slechts een klein percentage van alle diamanten dat vandaag de dag wordt gemaakt, minder dan 1%, valt onder de Heart & Arrow geslepen diamanten. Een echte Heart & Arrow geslepen diamant vergt wel vier keer meer tijd om te slijpen en te polijsten vergeleken met een normale briljant geslepen diamant.