34ste editie PAN Amsterdam verplaatst

6/11/2020

34ste editie PAN Amsterdam verplaatst
Nieuwe datum: 13 - 21 november 2021

PAN Amsterdam, dé nationale beurs voor kunst, antiek en design, is na uitvoerig overleg verplaatst naar najaar 2021. De 34ste editie, die gepland stond van 22 tot en met 29 november 2020, vindt plaats van 13 tot en met 21 november 2021.

In ruggespraak met deelnemers en andere betrokken partijen heeft PAN Amsterdam een gedegen inventarisatie gemaakt en alle mogelijke aspecten gewogen bij de complexe keuze hoe om te gaan met de editie 2020 in de huidige situatie. Verschillende scenario's, waaronder een kortere, kleinere beurs zijn hierbij uitgewerkt. De gezondheidsrisico's voor alle betrokken, de financiële risico's voor exposanten en partners, en de huidige veranderlijke regelgeving rondom grootschalige evenementen zijn de belangrijkste overwegingen om de beurs te verplaatsen.

Mark Grol, Algemeen Directeur PAN Amsterdam: "PAN Amsterdam heeft als grootste nationale kunstbeurs een fantastische reputatie, zowel qua kwaliteit van het aanbod als qua sfeer. Dit positieve imago willen wij - in het belang van de gehele kunst- en antiekbranche - behouden en verder ontwikkelen. Een kortere, sterk vereenvoudigde beurs is daarom niet wenselijk. Wij concluderen dat wij er gezamenlijk belang bij hebben om - met alle onzekerheden die deze tijd met zich meebrengt - de eerstvolgende editie van de beurs te verplaatsen naar volgend jaar. In 2021 streven wij ernaar om een uitzonderlijke editie te realiseren die staat als een huis en die recht doet aan de ambities van ons allen voor de toekomst van PAN Amsterdam. Wij voelen ons hierin gesterkt door de loyaliteit van onze hoofdsponsor Banque J. Safra Sarasin (Luxembourg) SA, die ons reeds heeft laten weten ons ook in 2021 te steunen. Van toepassing is de mooie Franse uitspraak: reculer pour mieux sauter. Met z'n allen zullen wij volgend jaar nog sterker terugkomen."