Mark Haasnoot Fine Arts

19de- en 20ste-eeuwse schilderijen

description

Mark Haasnoot (1966) studeerde rechtsgeleerdheid en kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Tijdens zijn studententijd werkte hij o.a. in het Katwijks Museum en het Rijksmuseum Amsterdam. In 1998 trad hij na een stageperiode in dienst bij het prestigieuze Veilinghuis Christie’s in Amsterdam. Vanaf 2001 werkte hij voor Kunsthandel Simonis&Buunk te Ede totdat hij via Glerum Auctioneers terugkeerde op het oude nest. In zijn hoedanigheid van specialist schilderkunst was Mark verantwoordelijk voor spectaculaire ontdekkingen en vele wereldveilingrecords.

Sinds 2003 werkt Mark als vast taxateur schilderkunst mee aan taxatieprogramma’s voor drie lokale omroepen (RTV Utrecht, TV Gelderland, TV Oost). Daarnaast geeft hij lezingen en presentaties voor private bankers, verzekeringsmaatschappijen en andere instellingen. Hij is tevens mede oprichter en beheerder van een investeringsfonds voor beeldende kunst.
In de cursus ‘Kunst Kijken Kunst Kopen’ maakt Mark de cursisten in 20 lessen tegen een kunst- en cultuurhistorische achtergrond wegwijs in de complexe wereld van de kunsthandel en het veilingwezen die vol voetangels en klemmen is.
Kernbegrippen bij alle activiteiten van Mark Haasnoot: passie, kwaliteit, integriteit, betrokkenheid en value for money.

1

contact

Mark Haasnoot Fine Arts

:)