ALPHEN AAN DEN RIJN - GALERIE HELGA HOFMAN

Galerie Helga Hofman
Hoorn 131, gebouw M+
Te bezoeken op afspraak: +31653396764 / helga@helgahofman.nl
www.galeriehelgahofman.nl

PAN-expostie in de galerie - Open tijdens PAN in Perspectief
25 t/m 29 november 2020
Galerie Helga Hofman toont onder andere werk van Charlotte Caspers (Gent, 1979) in wier werk de natuur en de geschiedenis van de schilderkunst (Natura Artis Magistra) en de mens als 'makend wezen' centraal staan. Caspers vermengt beide thema's op een geheel eigen en vernieuwende manier. Haar werken zijn dikwijls samengesteld uit verschillende materialen. Zo ook het werk Tijdslijnen II (57 x 77 cm, 2020) dat bestaat uit een stuk historisch hout uit een 17e-eeuws grachtenpand, lindehout voorzien van een polychromie in oker en een eikenhouten inleg met daarop van een watervergulding. Door de verschillende oppervlaktetexturen en de glans van het goud treedt het werk buiten het tweedimensionale vlak en maakt op een ingetogen manier contact met de beschouwer. Net zoals de middeleeuwse schilderijen en beeldhouwwerken waar de kunstenares veel van haar technieken aan ontleent dat eeuwen eerder deden.  

Ook te zien: werk van de Potsdamer Gruppe, Armando, Sjoerd Buisman, Warffemius, Stefan Pietryga, Hubertus von der Goltz, Frank M. Zeidler en sculpturen van Ivan Cremer en Christan Hack.
Van de jongere generatie wordt getoond: Ruthi Helbitz Cohen, Eva Schwab (Meisterschülerin von Lüpertz), Caroline Hofman, Detlef Waschkau, Anutosh, en op de empire een solo van Erik Oldenhof.


FOTO:
Charlotte Caspers 
Tijdslijnen II (2020)
17-eeuws grenenhout, eikenhout, lindenhout, bladgoud en lijmverf