AMSTERDAM - GALERIE BART

Galerie Bart
Elandsgracht 16
Openingstijden: do t/m zo 13.00 tot 18.00 uur, woe op afspraak: +31 20 320 62 08 / info@galeriebart.nl
www.galeriebart.nl

Deelnemer Amsterdam Art Gallery Weekend - Open tijdens PAN in Perspectief
Op donderdag 26 november (volgens de tijden van het Amsterdam Art Gallery weekend) opent Galerie Bart twee solo-exposities: ‘Crowds’ van Susanna Inglada en ‘Everyday’ van Jisan Ahn. Deze twee exposities lopen door tot 17 januari 2021.

SPECIAL EVENT
Op zaterdag 28 en zondag 29 november, tussen 12.00 en 17.00, is eveneens de performance 'Bar No 5' van Margriet Craens doorlopend bij te wonen. 
Tijdens het Amsterdam Art Weekend zal Bar No. 5, een installatie en performance door Margriet Craens (1988, NL) evenwicht bieden tussen het massageweld van Susanna Inglada en de innerlijke strijd van Jisan Ahn. De bezoeker mag neerstrijken op een barkruk aan de zwartgelakte, glimmende bar en in gesprek gaan met de barman of barvrouw. Door middel van korte persoonlijke sessies gebaseerd op de cursus Sociale Hygiëne, die de kunstenaar ook zelf heeft gedaan, kan de gast zaken die hem of haar dwars zitten niet alleen bespreken, maar ook samen met de persoon achter de bar oplossen. Kunstige glazen drankflessen staan te pronken in de drankkast achter de bar. Elke fles vertegenwoordigd een emotie en zullen worden gebruikt tijdens de gesprekken ter ondersteuning. 

SPECIAL EVENT
Op zaterdag 28 november: Bart's Movie Night: om 18.00 en 19.00 uur wordt een blok met korte animatiefilms getoond, gekozen en ingeleid door Susanna Inglada. max 10 personen per screening, reserveren via info@galeriebart.nl
Susanna Inglada heeft een blok met korte animatiefilms samengesteld. Er zullen twee sessies plaatsvinden van ongeveer een half uur - drie kwartier. De avond wordt voorafgegaan door een inleiding van Susanna Inglada. Zij zal de keuze voor de films van de avond motiveren en een link leggen naar haar werken in de tentoonstelling. Merel de Kok, director van Galerie Bart zal een inleiding geven op het werk van Jisan Ahn.

Susanna Inglada - Crowds
26 november 2020 t/m 17 januari 2021
Susanna Inglada (1983, ES)  begon haar artistieke carrière aan La Casona Theater School in Barcelona en legde zich vervolgens toe op het schilderen. Inmiddels heeft ze een herkenbare werkwijze op papier ontwikkeld, waarbij haar achtergrond in theaterstudies zichtbaar blijft. Haar uitgeknipte tekeningen plaatst ze in de ruimte als decorstukken van een toneelstuk. Susanna werkt met beelden die ze verzamelt van het internet en tijdschriften, en haalt inspiratie uit literatuur, theater en het nieuws. Met deze componenten onderzoekt zij de mechanismes van macht en corruptie. De mensfiguren die zij tekent lijk je te herkennen, maar zijn altijd anoniem en inwisselbaar. Wanneer de bezoeker zich door de expositie begeeft, wordt hij of zij geconfronteerd met worstelende lichamen, uitvergrote gezichtsexpressies en heftige emoties en wordt zo gedwongen het werk lijfelijk te ervaren. Met de expositie ‘Crowds’ schrijft Susanna een nieuw hoofdstuk. Verstrengeling en massa’s waren altijd al onderwerp van haar werk, maar lijken nu nog relevanter in het huidige tijdsbeeld. Zij zal installaties van papier en ingelijste linosneden tonen. Daarnaast is zij begonnen met het maken van animaties, die dan ook in de expositie te zien zullen zijn. 

Jisan Ahn - Everyday 
26 november 2020 t/m 17 januari 2021
Jisan Ahn (1979, KR)  werkt eveneens met beelden uit de media die hij eerst verwerkt in tekeningen, collages en miniatuuropstellingen, voordat hij aan de hand van deze voorstudies de verf op het doek aanbrengt. Met zijn schilderijen wil hij de feitelijkheid van mediabeelden bevragen en speelt hij een spel met de realiteit versus de virtuele wereld. Verder put hij uit zijn eigen geheugen en emoties, die deze situaties en gebeurtenissen bij hem oproepen. Omdat hij zelf een onbezorgde jeugd had, zoekt Jisan juist nu bij zichzelf naar het gevoel van ongemakkelijkheid. Wanneer hij dit vindt, vertaalt hij dat in beeld met het doel deze ongemakkelijkheid ook bij de kijker op te roepen. In de expositie zal Jisan nieuw werk laten zien waar het alledaagse en het repeterende het onderwerp zal zijn.