KAMPEN - GALERIE VAN DEN BRUINHORST

Galerie VAN DEN BRUINHORST
Voorstraat 46
Te bezoeken op afspraak via: info@vandenbruinhorst.com of +31(0)38-3323674 / +31(0)6-15668504
www.vandenbruinhorst.com

Verlichting-verkoop-tentoonstelling - Open tijdens PAN in Perspectief
25 t/m 29 november 2020 
Tijdens PAN in Perspectief tonen wij de meest spectaculaire en bijzondere designlampen uit onze collectie aangevuld met belangrijke exemplaren uit particuliere collecties.
Hoogtepunten
Tot de hoogtepunten van deze verlichting-verkoop-tentoonstelling rekenen wij een zeldzame lamp ontworpen door de Utrechtse architect Sybold van Ravesteyn en de grootste Gispen-Giso Planeetlamp met een doorsnede van bijna 1 meter. Een absolute blikvanger is daarnaast de ‘Hartog’ hanglamp met drie buizen, een van de bekendste lampontwerpen van Gerrit Rietveld en een iconisch voorbeeld van de Nederlandse esthetische beweging ‘De Stijl’
Museale exemplaren
Een van de getoonde lampen waarvan wij eerder een identiek exemplaar aan het Rijksmuseum Amsterdam verkochten, zullen wij na onze tentoonstelling in tijdelijke bruikleen geven aan The Museum of fine-Arts in Houston Texas USA voor de tentoonstelling “Electrifying Design: A Century of Lighting”. Op deze tentoonstelling die na Houston nog doorreist naar The Museum of Fine Arts in Atlanta zal ook de ‘Hartog’ hanglamp met 3 buizen van Gerrit Rietveld te zien zijn.