Mentink & Roest

WANDKLOKJE

description

Gedateerd: 1760
Duitsland
Hoogte: 20 cm.
Breedte: 14 cm.
Diepte: 11,5 cm.

Detail Description

WANDKLOKJE
Gedateerd: 1760
Duitsland


Uurwerk
Door gewichten aangedreven uurwerk bestaande uit gaand- en slagwerk, opgebouwd in een ijzeren kooiconstructie. Het gaandwerk is uitgevoerd met spillegang en 'Kuhschwanzpendel'. Het zaagslagwerk geeft de hele uren voluit op een bel aan.

Wijzerplaat
Op de ijzeren grondplaat van de klok is een prominente tinnen cijferring aangebracht. Deze ring heeft Romeinse uurcijfers met halfuuraanduidingen, een rand met minuutstreepjes en daaromheen een rand met om de vijf minuten Arabische cijfers. Het centrum van de wijzerplaat is bekleed met roodbruin fluweel. Boven de cijferring is een sierlijke ajourgezaagde en gegraveerde verguld messing voorfret geplaatst. Het ornament is uitgevoerd in krullend bladmotief met aan de bovenzijde het jaar 1760 gegraveerd. De tijd wordt aangegeven door twee fraaie messing wijzers, waarbij de uurwijzer ajourgezaagd is.

Kast
Het uurwerk bevindt zich in een ijzeren kast, die achter de wijzerplaat is gemonteerd. Deze heeft twee deurtjes die toegang geven tot het uurwerk. De bel is op de kast achter de voorfret geplaatst.

Gangduur: 1 dag.

Hoogte: 20 cm.
Breedte: 14 cm.
Diepte: 11,5 cm.

read more
WANDKLOKJE

contact

Molenstraat 22
4031 JS Ingen
Nederland

T 0344 60 36 06
M 06 29 04 85 15

info@mentinkenroest.com
www.mentinkenroest.com/