Antes Art 1900

Vaas met drie cabochons

description

Charles Schneider (1881 - 1953)

Vaas van kleurloos doorzichtig glas door Charles Schneider met ingesmolten glaspoeders en luchtbellen op aangezette donkerpaarse voet. Voorzien van drie cabochons en een omlopend uitgeëtst decor van vierkanten. Vervaardigd in Épinay-sur-Seine -tussen 1928-1930.
Hoogte: 27 cm.

Provenance

Particuliere collectie Frankrijk

Literature

Schneider, une verrerie au XX ième siècle; exposition mai/septembre 2003 Musée des Beaux Arts Nancy. Uitg.: Réunion des Musées Nationaux; p.; 2 et 46 (cat. 69) voor een qua decor identiek object.
Schneider, Manoni, E.; Ed.: Massin

Detail Description

Charles Schneider startte zijn carrière als glasontwerper bij de befaamde Daum fabrieken in Nancy. Na samen met zijn zus Ernestine en broer Ernest in 1913 gestart te zijn met een eigen glasfabriek, brak al gauw de oorlog uit en werden zij genoodzaakt laboratoriumglas te vervaardigen. Na de oorlog ging de glaskunstproductie pas goed van start. De glaskunst van Schneider werd wereldberoemd en naar diverse landen geëxporteerd. Tevens werd zijn glaskunst aangekocht door diverse musea en bevindt het zich ook in vele particuliere collecties. Deze, in de vorm geblazen, vaas "trois cabochons" van Charles Schneider heeft de "Tango" oranje tint wat een spetterend fel effect geeft. Een tijdloos object van schoonheid van bijna 100 jaar oud.

read more
Vaas met drie cabochons

contact

Postbus 14130
2501 GC ´s-Gravenhage
Nederland

T 06 41 81 02 53

info@antes-artdeco.nl
www.antes-artdeco.nl