AWCo (Amsterdam Watch Company)

Patek Philippe Ref. 3940

description

De significantie van dit horloge is niet te onderschatten. Het zette de toon voor wat Patek Philippe zou zijn in dit nieuwe tijdperk.

Detail Description

De jaren tachtig werden gekenmerkt door roerige tijden voor de Zwitserse horloge industrie. Hoewel een mogelijk antwoord op goedkope, precieze quartz uurwerken uit Azië gevonden was in de vorm van focus op high-end horloges, luxe en vakmanschap, was de strijd zeker nog niet gestreden.

Patek Philippe had in het voorgaande decennium al een luxe stalen sporthorloge gelanceerd met de Nautilus. Nu was het tijd om de haute-horlogerie spierballen nog eens te laten rollen, om de wereld te tonen dat Patek Philippe zou vasthouden aan haar traditionele waarden. In 1985 presenteerde het huis daarom een gloednieuwe perpetual calendar; de Ref. 3940.

De significantie van dit horloge is niet te onderschatten. Het zette de toon voor wat Patek Philippe zou zijn in dit nieuwe tijdperk. Het verbaast dan ook niet dat deze modellen nog altijd zeer gewild zijn.

Maar ook zonder historische context is dit een buitengewoon begerenswaardig horloge. Vanuit technisch oogpunt is het een klein wonder dat men een automatische eeuwigdurende kalender kan huisvesten in een 36 millimeter kast met een hoogte van slechts 8 millimeter. Een 22k gouden microrotor werd gebruikt om dit te realiseren.
De platina kast huisvest een “opaline” Sigma wijzerplaat die op zichzelf een masterclass in ontwerp is. Hij zit boordevol informatie, maar blijft rustig, gebalanceerd en zelfs eenvoudig.

Er zijn verschillende series van de Ref. 3940 geproduceerd met kleine onderlinge variaties. Ons exemplaar is een laat tweede series type, met keurtekens in de kastflank en een cross-hair in de sub-dial op drie uur.

Deze indrukwekkende en significante Patek Philippe Ref. 3940 is compleet met de originele doos, papieren en tag. De doos doet daarbij dienst als winder, om uw eeuwigdurende kalender bij de tijd te houden wanneer u hem niet draagt.

read more
Patek Philippe Ref. 3940

contact