AWCo (Amsterdam Watch Company)

Omega Gilbert Albert

description

Een fantastisch voorbeeld van een Omega Gilbert Albert horloge, daterend uit 1966.

Detail Description

Niet veel horlogeontwerpers hebben persoonlijke faam vergaard. De meesten hebben in anonimiteit gewerkt onder de vleugels van een grote merknaam. Maar dan is er ook nog die handvol ontwerpers die individueel zijn uitgegroeid tot iconen. Gerald Genta is zeker een voorbeeld. Maar Gilbert Albert (1930-2019) is zeker één van de grotere. Zijn gedurfde ontwerpen overbruggen de ruimte tussen horlogeontwerp en kunst.

Gilbert Albert maakte naam als jonge ontwerper bij Patek Philippe, waar hij o.a. de “Ricochet” tekende. Later stapte hij over naar Omega, waarvan we hier een uitwas zien.
Dit is een fantastisch voorbeeld van een Omega Gilbert Albert horloge, daterend uit 1966.

Op het eerste oog zou u dit horloge kunnen verwarren met een armband. En zelfs als het “slechts” een armband was geweest, dan was het nog een meesterwerk. De vloeiende, organische vormen draperen elegant om de pols. De ogenschijnlijk willekeurige textuur doet denken aan een koraalrif.

Hoewel het geheel massief lijkt, is het opgebouwd uit individuele, articulerende links die een soepele pasvorm garanderen. Een korte blik op de binnenkant van de band onthult dat dit niet alleen een kunststuk van een topontwerper is, maar ook een meesterlijke prestatie in goudsmeden.

En dan komen we bij het horloge zelf. Discreet uit het zicht gehouden door een kundig geconstrueerd deksel. Dit horloge is gemaakt in de gedachte dat het in het oog houden van de tijd op een feestje niet bon-ton is. Dus deze schoonheid houdt de draagster in het geheim bij de tijd.

Aangedreven door een back-winding caliber 640X, wordt de tijd getoond op een wijzerplaat die een minieme tien millimeter doorsnee meet. Maar dat weerhoudt Omega er niet van om twee stijlen gefacetteerde uurmarkers te plaatsen.

Deze beeldschone Omega Ref. 7148 in 18k multi-color goud is nu beschikbaar bij Amsterdam Watch Company.

read more
Omega Gilbert Albert

contact