AWCo (Amsterdam Watch Company)

Patek Philippe Ref. 1579

description

Met trots presenteren we een van de meest gezochte vintage chronografen op de markt: de Patek Philippe Ref. 1579.

Detail Description

Patek Philippe introduceerde de Ref. 1579 in 1943. Het is de enige grote (36mm) chronograaf van het iconische huis dat ooit met fancy lugs is uitgerust. Ze zijn gefacetteerd en naar beneden gericht, wat ze de bijnaam "Spider lugs" heeft opgeleverd.

Hoewel verschillende stijlen wijzerplaten gemaakt zijn, kunnen we ze grofweg in twee tijdvakken indelen: Van 1943-1949 waren de wijzerplaten voorzien van opgelegde Arabische cijfers op twaalf en zes met geprinte baton indexen ertussen. Van 1950 tot 1964 (eind van productie) waren ze uitgerust met dezelfde opgelegde cijfers, maar met vierkante opgelegde markers ertussen. Ons voorbeeld is van de eerste generatie, zoals het bouwjaar 1948 ook suggereert.

De wijzerplaat is onaangeraakt, wat resulteert in prachtige patinering. Wij hebben het een "blush dial" genoemd. Dit bijzondere horloge wordt aangedreven door Caliber 13", een aangepast Valjoux ebauche uurwerk.

De Ref. 1579 is zeldzaam. Heel zeldzaam. Naar schatting zijn slechts een paar honderd stuks gemaakt. De zeldzaamste zijn uitgevoerd in platina, staal en staal/goud. Hoewel van de geelgouden variant de meeste zijn gemaakt, zijn ze nu bijzonder zeldzaam. En door de grote, moderne maat is dit nu een van de meest gezochte chronografen op de markt.

Deze magnifieke Patek Philippe Ref. 1579 is nu beschikbaar bij Amsterdam Watch Company.

read more
Patek Philippe Ref. 1579

contact