galerie VAN DEN BRUINHORST

Boerenmeisje met koe

description

Bart van der Leck (Utrecht 1876 - Blaricum 1958)

Litho op papier, ca. 1921

Provenance

Aangekocht direct van de erven van de kunstenaar.

Detail Description

Tijdens de laatste voorbereidingen van PAN Amsterdam hebben wij van de erven van Bart van der Leck een map aangeboden gekregen waarin tientallen originele werken op papier van de kunstenaar bewaard zijn gebleven.

Naast enkele litho’s van de welbekende compositie ‘Boerenmeisje met koe’ uit 1921, bevatte de map werk dat niet eerder aan het publiek is getoond, zoals; voorstudies op papier die herkenbaar terug komen in bekende olieverfschilderijen zoals ‘Compositie no.5 uit 1918 (collectie museum de Fundatie Zwolle) en ‘Ploegen’ uit 1913 (collectie Singer Laren)en een stilleven met appel en bol-vaas uit 1931.

Ook prachtige kleine schetsen van dansende figuurtjes, bloeiende bloemen een poppenkastvoorstelling, een gestileerd interieur, tapijtontwerpen, fabrieksarbeiders, enz.

De map bevat ook grote stukken waaronder een houtskooltekening van een gestileerde danseres, een compositie met een man- en vrouw figuur, een stilleven met bol-vaas en appel uit 1931 dat ook in olieverf is uitgevoerd en een gesigneerde werktekening van een keramieken vaas uit 1952 (vaas collectie Kröller-Müller).

Op de PAN zullen wij werken uit de map presenteren te midden van meubels en verlichting naar ontwerp van Gerrit Rietveld, Piet Elling en W.H. Gispen, onder de titel:

‘Bart van der Leck, werken op papier PAN 2021’

read more
Boerenmeisje met koe

contact

Voorstraat 46
8261 HS Kampen
Nederland

T 038 332 36 74
M 06 15668504

info@vandenbruinhorst.com
www.vandenbruinhorst.com