Flatland

Van Gogh#7

description

Ruud van Empel

Van Gogh #7, 2021
Archival pigment print
84,1 - 59,4 cm
Editie van 7 +2 AP

Provenance

Artist's Studio

Exhibition

Inventing van Gogh, Vincent van GoghHuis, Zundert.

Detail Description

In 2021 is werk van Ruud van Empel te zien in het Van Gogh Huis in Zundert, de geboorteplaats van Vincent van Gogh. In opdracht van het museum maakte Van Empel een serie fotografische werken gebaseerd op landschappen en stillevens van Van Gogh, en een fotografische interpretatie van Van Goghs portret.

Het is immers niet duidelijk hoe Van Gogh er werkelijk uitzag. Zijn zelfportretten hoeven niet per se de werkelijkheid weer te geven. In deze zin zijn ook de portretten van Van Empel imaginair.
Van Empels landschappen en stillevens zijn daarom ook slechts interpretaties van 'Zonnebloemen in een vaas', 'Vlinders en klaprozen', 'Grasgrond', 'Bloeiende perzikboom', 'Wilde rozen met kever' en 'De oude taxusboom'. Deze motieven tonen Van Empels sterke affiniteit met Van Gogh.

Zowel Vincent van Gogh als Ruud van Empel deelt dezelfde liefde voor de natuur in dit gebied: open velden met landerijen, ploegende paarden en korenvelden; een weergave van kleur, vorm en textuur. In de zomer biedt het een palet van groen met gedempte kleuren; in de winter toont het zijn zware tapijt van goudbruine en zwarte brokken klei en aarde.

read more
Van Gogh#7

contact

Ljinbaansgracht 312-314
1017 WZ Amsterdam
Nederland

T 020 3305321

info@flatlandgallery.com
www.flatlandgallery.com