Van Vlissingen Art Foundation

description

Geertje van de Kamp

Geertje volgde een studie aan de Academie voor Beeldende Kunst en vormgeving in Amsterdam en is inmiddels zelfstandig kunstenaar. Na een periode van grondig experimenteren ontdekte Geertje acrylglas om als drager te fungeren voor haar werken. Hiermee liet ze traditionele ondergronden zoals canvas en paneel achter zich.

Met een constructie van acrylaat creƫert Geertje afstand van het werk tot de muur plus een schaduwwerking tussen de afzonderlijke schilderlagen. Deze dieptewerking wordt zichtbaar wanneer je de kunstwerken vanaf een zijaanzicht aanschouwt. Zowel de schaduwwerking als alle aanzichten vormen belangrijke onderdelen van het schilderij als object.

Met een fascinatie voor origami was de reis naar het land van de vouwkunst geen verrassing. In 2019 vertrok Geertje naar Japan en reisde door het land om zich te laten inspireren door de verrassende Japanse architectuur, de bevolking en de natuur.

Het atelier van Geertje van de Kamp bevindt zich op een locatie waar vele kunstenaars van dromen: Het Magdalenaklooster in Haarlem. Dit rijksmonument doet dienst als culturele broedplaats voor het kunstenaarscollectief Horizonverticaal waar Geertje deel van uitmaakt. Naast de ateliers voor de kunstenaars is er een openbare expositieruimte waarmee het klooster toegankelijk wordt gemaakt voor het publiek.

read more

contact

Utrechtseweg 67
3704HB Zeist
Nederland

T 030 699 2682

ellen.doornebal@vanvlissingenartfoundation.nl
vanvlissingenartfoundation.nl/