VLIJMEN - SABINE EEKELS, ARTIST - GOLDSMITH

Sabine Eekels, Artist – Goldsmith
Meliestraat 19a
Te bezoeken op afspraak tijdens PAN in Perspectief: +31 73 - 511 16 85 / info@sabine-eekels.com
www.sabine-eekels.com

Een kijkje in het atelier van Sabine Eekels - Open tijdens PAN in Perspectief
25 t/m 28 november 2020
Een unieke kans om eens een bezoek te brengen aan het atelier van de goudsmid en om te zien waar 'the magic happens’. 
‘Ze maken iemand mooier en aantrekkelijker, blijer ook, en doen je rijker voelen’, zegt Sabine Eekels over wie juwelen draagt. ‘Ze weerspiegelen iemands smaak en stemming. En ja, juwelen hebben ook met status te maken’.  
Sabine Eekels behoort tot Nederlands meest fascinerende goudsmeden. Haar letterlijk schitterende creaties uit 18 krt goud en platina zijn bezet met diamanten en andere edelstenen. Helder van constructie en subtiel van kleur getuigen haar kunstwerkjes van een onmiskenbare eigen schoonheid en originaliteit en een zeldzaam vakmanschap. Gewaardeerd door een groeiend aantal kenners en liefhebbers, vooral sinds haar deelname aan PAN Amsterdam en Art Breda. Haar juwelen dragen dan ook wezenlijk bij aan de enorme verscheidenheid binnen de hedendaagse sieradenkunst.  
In 1996 begon Sabine Eekels (42) aan een vierjarige opleiding in Schoonhoven, die na vier jaar werd afgerond. In 2002 volgde de stap naar een eigen atelier. ‘Ik word blij wanneer ik werk. Mijn juwelen ontstaan vaak niet vanuit een ontwerp, maar tijdens het werk aan de werkbank. Veel van mijn juwelen bouwen zich intuïtief op, met ruimte voor vondsten en invallen. Ik maak enkel originele objecten, niet één van mijn juwelen is hetzelfde’.
Haar juwelen zijn soms langs lijnen opgebouwd en van ware sculpturale kwaliteit, dan weer organisch van vorm of geïnspireerd op klassieke juwelen. Maar vrijwel telkens bezet met onbehandelde kleurige edelstenen en diamanten. ‘Mijn werk is ruimtelijker geworden. Ik probeer zo origineel mogelijk te zijn en wil nog meer de kunstzinnige kant op. Daarvoor heb je wel een specifieke groep klanten nodig’.


Foto: 
18 karaat geelgouden broche waarbij de reticulatie techniek (bepaalde smelt techniek) is gebruikt met een onbehandelde, paars/roze saffier en diamanten.