Koster Fine Art Gallery

Heavenly Temptation

description

Alex Timmermans (Eindhoven 1962 - )

Heavenly Temptation is een fine art foto gemaakt met een camera uit 1885 op met collodion behandeld glas. Het glas wordt later gescand en gedrukt op fine art papier. Fraai ingelijst in een witte vitrinelijst met museumglas. Het is altijd in zwart-wit (sepia).
Geprint in een gelimiteerde editie van 5 in het formaat 107 x 107 cm.

Provenance

Fotograaf/ Galerie

Literature

https://www.kosterfineart.com/alex-timmermans

Exhibition

Na de PAN 2021 zijn de werken van Alex te zien in de galerie in het Arsenaal in Naarden-Vesting. Maak daarvoor een afspraak op feiko@kosterfineart.com of bel mij op 0653293000

Detail Description

Het werken met het natte plaat proces maakte fotografie voor Alex Timmermans inspirerend. Het kunnen gebruiken van antieke camera's en koperen lenzen met een glorieuze fotografische geschiedenis zoals Dallmeyer, Hermagis en Darlot. Puur vanwege de mogelijkheid om 'eenvoudige' chemicaliën te gebruiken om verbazingwekkend gedetailleerde foto's te reproduceren. Over het algemeen duurt het fotograferen van een enkele plaat ongeveer een uur of soms zelfs langer. Om één enkele foto te maken moet je het hele proces doorlopen: het glas schoonmaken, de plaat met collodion overgieten, sensibiliseren, belichten, ontwikkelen, wassen, fixeren, opnieuw wassen en tenslotte lakken. Als je dit buitenshuis doet, moet je alles meenemen, inclusief een mobiele donkere kamer, zelfgemaakte chemicaliën, enz. Een volgeladen wagen.

Dankzij het moderne proces van scannen en printen zijn we nu in staat om hoogwaardige prints van deze unieke platen in een kleine oplage te verkopen.

read more
Heavenly Temptation

contact

Kooltjesbuurt 1a
1411 RZ Naarden
Netherlands

M 0653293000

gallery@kosterfineart.com
www.kosterfineart.com