615 (locatie: PiLi Hotel, Shanghai)

Willem van den Hoed (1965)

Beschrijving

Inktjet op bariet, diasec, glanzend
130 x 265 cm
Editie 7 + 2 a.p.
2014

Note :

Herkomst Atelier van de kunstenaar

Literature :

Exhibitions :

Extra informatie Willem van den Hoed studeerde in 1992 af aan de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit in Delft. In 1998 startte hij zijn eigen een architecten-bureau en hij realiseerde onder eigen naam enkele bouwprojecten.

Van 2000 tot 2006 verruilde hij de toegepaste beroepspraktijk van de architect voor de autonomie van het kunstenaarschap. De architect is verbonden met de grond waarop hij bouwt. De kunstenaar daarentegen is vrij om te gaan en staan waar hij wil.

De werken zijn gebaseerd op bestaande locaties, ze zijn architectonisch accuraat, maar het licht is geschilderd met een subjectieve kwast. De belichtingen fungeren als de drager van herinneringen.

Gedurende enkele dagen op locatie worden vele honderden telezoom details verzameld en met deze fragmenten licht en tijd worden later in de studio de werken opgebouwd. De bouw van een fotowerk duurt een tot twee maanden.

Sinds 2007 is het werk tentoongesteld in enkele Nederlandse musea en galeries. Daarnaast is het te zien geweest op vele beurzen in binnen- en buitenland. Willem van den Hoed woont en werkt in Amsterdam en Seoul.

DDD

Circa :

Prijs: 0

Contact

De Galerie van Piet Hein Eek

Halvemaanstraat 30
5651 BP
Eindhoven
Nederland
T. 040-2856610


info@pietheineek.nl
www.pietheineek.nl

Hoofdsponsor

Sponsor

Partners van PAN

Meer over sponsors & partners